_msf7266

 

For the worst case the best scenario
De advocaat-belastingkundige onderscheidt zich van de belastingadviseur door juist te doen wat de adviseur niet doet: hij procedeert en geeft geen belastingadviezen. Hij verschijnt op het toneel zodra de problemen tussen fiscale overheid en belastingplichtige niet meer opgelost kunnen worden. Een treffend voorbeeld is een onverwacht bezoek van de FIOD. De cliënt en/of zijn adviseur heeft dan dringend behoefte aan een gespecialiseerde verdediging. Hiertoe is de advocaat­belastingkundige bij uitstek geëquipeerd.

De fiscale advocaat heeft een ruime ervaring in het voeren van tal van fiscale, straf- en bestuursrechtelijke procedures, die desnoods tot aan de Hoge Raad worden gevoerd. Een goed pleidooi geldt hierbij min of meer als het finest hour van de advocaat. Dit betekent overigens niet dat primair wordt afgekoerst op het voeren van langdurige procedures danwel het pleiten op een openbare strafzitting. Het kan veel voldoening geven indien de advocaat erin slaagt binnen dit krachtenveld een gunstig compromis in de wacht te slepen.

Benieuwd welke wereld achter deze woorden schuilgaat? Belangstelling voor een carrière in onze specialistische praktijk? Wij bieden studenten fiscaal recht en/of strafrecht in hun masterfase de mogelijkheid op ons kantoor gedurende vier weken een fulltime studentenstage te lopen. Richt daartoe tijdig een verzoek met cv, studieresultaten en gewenste stageperiode tot onze managing director Peter van der Westerlaken (Westerlaken@hertoghsadvocaten.nl).

Kantoor Breda
Willemstraat 1-3
4811 AH Breda
T: 076-520 22 66

Kantoor Rotterdam
Parklaan 32
3016 BC Rotterdam
T: 010-777 22 66

Website
www.hertoghsadvocaten.nl