stibbe

Wij zijn Stibbe. Wie ben jij?

Wij geloven in de klik. Die is er, of die is er niet. En of jij hem bij ons vindt, of toch ergens anders, dat kunnen wij niet voor jou bepalen. Dat bepaal jij zelf.

Wil jij op het hoogste niveau werken, voor internationale cliënten en met de allerbeste juristen?
Wij leren je graag kennen. Bij Stibbe werken circa 300 juristen, verdeeld over kantoren in Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Dubai, Hong Kong, Londen en New York. Ben jij ambitieus, open, creatief en wil je er vol voor gaan?

Stibbe behartigt de belangen van vele cliënten. Achter de schermen, maar ook in het volle licht van de publiciteit. Dat doen we al 105 jaar, sinds de oprichting aan het Rokin in Amsterdam. Met circa 190 juristen in 10 praktijkgroepen en met 7 vestigingen wereldwijd.

Binnen de praktijkgroep Tax adviseer je onder meer over Nederlands en internationaal belastingrecht bij bijvoorbeeld private equity, structured finance en corporate finance transacties. Ook adviseer je over de fiscale aspecten van (internationale) fusies en overnames, herstructureringen, beursgangen en vastgoedprojecten. Onze fiscalisten hebben een afgeronde opleiding fiscaal recht met ten minste civiel effect. Je wordt beëdigd als advocaat en volgt de Beroepsopleiding Advocaten van de Orde gecombineerd met de Law Firm School (LFS). Daarnaast neem je op termijn deel aan de opleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). Als advocaat-belastingkundige werk je nauw samen met collega’s in Amsterdam, Brussel, Dubai, Hongkong, Londen, Luxemburg en New York. En met advocaten van buitenlandse topkantoren waarmee Stibbe een goede relatie onderhoudt.

Studentstage
Een stage die je nooit zult vergeten? Kom stage lopen bij Stibbe, in Amsterdam, Londen of New York!
Als derde- of vierdejaarsstudent kun je bij Stibbe de advocatuur komen verkennen. Een stage duurt meestal twee maanden, in overleg kan het ook korter zijn. Of je combineert het met het schrijven van je scriptie. Er is veel mogelijk. Je doet veel praktische ervaring op. Je woont praktijkgroepbesprekingen bij, helpt bij het voorbereiden van processtukken, het beantwoorden van rechtsvragen, het vervaardigen van conceptbrieven aan cliënten, advocaten en wederpartijen. Ook doe je literatuur- en jurisprudentieonderzoek. En natuurlijk zijn er kantooruitjes en andere momenten van ontspanning.

Werken naast studeren
Wil jij tijdens je master ervaring opdoen? Of wil je tijdens het schrijven van je scriptie je ook meteen oriënteren op de toekomst? Kom in dienst als juridisch-assistent.

Voor minimaal vier maanden ga je twee of drie dagen per week bij ons aan de slag. Je werkzaamheden zijn te vergelijken met die van een student-stagiaire of beginnend junior-medewerker. Zo leer je in de laatste fase van je studie de praktijk van de advocatuur of het notariaat nog beter kennen. En ben je perfect voorbereid op je toekomst als junior-medewerker.

Benieuwd of er een klik is tussen ons?
Er zijn vele mogelijkheden om met Stibbe kennis te maken. Regelmatig vinden er kantoorbezoeken van studieverenigingen op ons kantoor plaats. Daarnaast organiseren we gedurende het jaar verschillende Praktijkdagen en Stibbe Talks. Onze masterclass STBB2NY vindt plaats van 11 tot en met 16 mei en in het najaar vindt onze masterclass London Calling plaats. Verder zijn wij ook aanwezig bij banenmarkten en congressen waar je uiteraard met ons kunt kennismaken.

Interesse in werken bij Stibbe?
Solliciteer dan via een van de sollicitatieformulieren op werkenbijstibbe.nl of neem contact op met Melanie Rakic, Campusrecruiter (telefoonnummer 020-5460365).