FSVU Commissies 2019-2020

Naast het bestuur en ledenbestand heeft de FSVU ook commissies. Deze commissies bestaan uit leden die graag meer willen bijdragen aan de vereniging. Commissies voeren bepaalde taken uit zoals het organiseren van de studiereis, het Tax Career Event, PR-werkzaamheden en het uitgeven van het FSVU-magazine. Daarnaast zorgt het samenwerken voor een grote cohesie onder studenten.

Kascommissie
De kascommissie controleert, houdt toezicht en adviseert de penningmeester over het financiële beleid van de FSVU. De kascommissie is onder andere verantwoordelijk voor de goedkeuring van de jaarrekening en het jaarverslag en de goedkeuring van de begroting. De kascommissie gaat de hele administratie na en slaat alarm bij een afrondingsfout of een zoekgeraakte bon. Het einde van het collegejaar is misschien wel het belangrijkste moment: de controle van de jaarrekening. Zonder goedkeuring van de jaarrekening is de bestuurswissel niet mogelijk en kan het huidige boekjaar niet worden afgesloten. Verder zullen er gedurende het jaar nog aqcuisities worden gevoerd, de kascommissie zal zich hiermee bezig houden. Om onafhankelijkheid zoveel mogelijk te waarborgen zijn wij op zoek naar twee leden die plaats willen nemen in deze commissie.

Ben jij handig en vertrouwd met cijfers en lijkt het je leuk om als actief lid deel te nemen aan de FSVU? Dan is de kascommissie de commissie voor jou!

Tax Career Event commissie
Het Tax Career Event is het paradepaardje van de FSVU en zal volgend jaar op 6 maart 2020 plaatsvinden. Het doel van het Tax Career Event is om een brug te slaan tussen onze leden en potentiële toekomstige werkgevers. Dit is een van de belangrijkste pijlers van de FSVU. Het Tax Career Event biedt de mogelijkheid om een potentiële stageplek, werkstudentschap of startersfunctie in de wacht te slepen. Het Tax Career Event is een dag gevuld met interessante workshops, persoonlijke gesprekken, een drie-gangen lunch en een gezellige netwerkborrel als afsluiter.

Voor het studiejaar 2019/2020 zoeken wij ambitieuze studenten met sterke organisatorische skills en het vermogen en enthousiasme om een groot evenement neer te zetten. Heb jij een professionele houding en wil je samen met ons een mooi evenement organiseren? Dan zoekt de TCE-commissie jou!

Pr-commissie
De Pr-commissie ondersteunt de vereniging bij het onderhouden van de website en social media. Daarnaast verzorgt de Pr-commissie promotiemateriaal voor het Tax Career Event en de studiereis. Ook zorgt de Pr-commissie ervoor dat er bij elk evenement voldoende leuke kiekjes zijn.

Naast deze werkzaamheden zal de Pr-commissie dit jaar éénmaal het FSVU magazine uitbrengen. Het FSVU magazine is een tijdschrift voor de studenten Fiscaal recht aan de VU. Dit tijdschrift wordt verstrekt aan alle leden, docenten en onze sponsoren. In het tijdschrift staan interviews, korte verslagen van activiteiten aangevuld met foto’s en inhoudelijke stukken. Als Pr-commissie bepaal je zelf de inhoud van het tijdschrift en kan je je creativiteit ontplooien. De leden van de Pr-commissie zijn zowel journalisten als redacteurs.

Voor het studiejaar 2019/2020 zijn we opzoek naar technisch vaardige social media fanaten met verantwoordelijkheidsgevoel die zich op dit gebied graag wil ontwikkelen. Ben je creatief, heb je altijd een zwoel praatje klaar en houd jij ervan om voor promotiemateriaal te verzorgen? Of ben je een kunstenaar in het geschreven woord en weet jij lezers enthousiasmeren met je teksten? Dan is de Pr-commissie jou op het lijf geschreven!

Reiscommissie
De reiscommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van een mooie buitenlandse reis. In het verleden heeft de FSVU haar horizon verbreed en haar grenzen verlegd door middel van een studiereis met als bestemming onder meer Maleisië (2019), Brazilië (2018), Singapore en Bali (2017), Panama(2016), Hong Kong (2015), Shanghai (2014) en Curaçao (2013). Gedurende het jaar spannen de leden van de studiereis zich in om een unieke ervaring voor de leden van de FSVU in elkaar te zetten. De studiereis wordt georganiseerd voor ongeveer 20 studenten en een vereiste om mee te mogen met deze reis is dat je hebt deelgenomen aan een aantal ledenactiviteiten. De studiereis heeft naast een gezelligheids- ook een inhoudelijke dimensie en wordt een combinatie van culturele en studie-gerelateerde activiteiten. De reis biedt de mogelijkheid om kantoren elders in de wereld te bezoeken en een indruk te krijgen van de werkzaamheden in het buitenland. Hierdoor bieden we studenten de optimale gelegenheid hun mogelijke opties met betrekking tot hun toekomstige baan en het leven als expat in kaart te brengen. Daarnaast is de reis de afsluiter van een mooi studiejaar.

Ben je een echte globetrotter, avontuurlijk, en vind je het fijn om verantwoordelijk te zijn voor een grote groep en beschik jij over het vermogen om een mooie maar vooral betaalbare reis te organiseren voor je medestudenten? Dan past de reiscommissie perfect bij jou!

Solliciteer snel!

Solliciteren doe je door het onderstaande formulier volledig in te vullen.
Liever alles in een e-mail/brief? Dien dan je sollicitatie in door een mailtje voorzien van je cv en motivatiebrief te sturen naar bestuur@fsvu.nl
Indien je vragen hebt over de commissies schroom dan niet om ze te stellen. Uiteraard kan je ons ook altijd in persoon aanspreken!

Solliciteren kan t/m 1 oktober 2019!

Voornaam (verplicht)
Achternaam (verplicht)
Studentnummer (verplicht)
E-mailadres (verplicht)
Eerste keus
Tweede keus
Motivatie (verplicht)
Curriculum Vitae (verplicht)
Ik bevestig hierbij dat ik mij aanmeld voor de commissie