Als Consultant Tax Accounting opereer je op het snijvlak van fiscaliteit en accounting en weet je alles op het gebied van het verwerken van winstbelastingen in de jaarrekening van Nederlandse en buitenlandse multinationals.
Als je het leuk vindt om te stoeien met cijfers en een kritische houding aan te nemen, dan is dit een baan voor jou.” 

Ben jij ambitieus en gedreven en wil je een functie in een stimulerende omgeving met volop ontwikkelmogelijkheden? Dan leiden wij je graag op tot een breed inzetbare Tax Accounting adviseur.

Wie ben jij?

Je bent op zoek naar een afwisselende baan in een dynamische omgeving. Je wilt theoretische kennis in de praktijk brengen, nieuwe kennis opdoen, jouw netwerk opbouwen en het beste uit jezelf en jouw collega’s halen. Verder:

 • Je hebt een WO diploma Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Accountancy of een andere relevante studie;
 • Je hebt affiniteit met fiscaliteit en accountancy;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent goed met cijfers, analytisch sterk en bent in staat snel verbanden te leggen;
 • Je gelooft in zowel intern als extern integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;
 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;
 • Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;
 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.

Hoe ziet je werk eruit?

Op een leuke dag heb ik tijd om in mijn analyses te duiken om deze vervolgens helder aan een klant uit te kunnen leggen.”

Als Consultant Tax Accounting Services bij PwC werk je aan diverse adviesopdrachten en als specialist ondersteun je de controleteams bij de financiële audit van de belastingpositie tijdens de jaarrekeningcontrole. Met behulp van de laatste data-extractie, transformatie en visualisatie softwareoplossingen help je klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en tax data om zo snel als mogelijk te voldoen aan de internationale rapportagevereisten. Je maakt hierbij gebruik van de samenloop tussen accountancy standaarden (IFRS, US GAAP, Dutch GAAP) en fiscale wetgeving. Samen met je multidisciplinaire team (bestaande uit accountants en fiscalisten) onderhoud je het contact met de klant en bereid je ze voor op een controle van een externe accountant. Daarbij zul je de analyse van de belastingposities verrichten en de klant adviseren welke posities in te nemen.
Je werkt in verschillende teams per klant en gemiddeld heb je 20 tot 25 klanten. Het hoogseizoen loopt van januari tot maart en is daardoor een drukke periode.
Voorbeeld uit de praktijk:

“Je bent net betrokken bij een nieuwe klant. Morgen heb je een afspraak met de Manager van het klantteam. Wat doe je?”

Je gaat eerst na of er al een dossier is voor deze klant. Zo niet, dan verzoek je het admin team om een nieuw dossier aan te maken. Je zorgt ervoor dat de juiste jobcodes zijn geopend, zodat je je uren kunt schrijven. Je onderzoekt of er al wat informatie is over deze klant en neemt dat door. Vervolgens stel je een lijst op met punten die relevant zijn voor wat je aan informatie moet ontvangen en weten van de klant. Je stelt een plan van aanpak op en een planning voor de opdracht. Wanneer de afspraak met je manager daar is, bespreek je wat je hebt voorbereid. Samen zet je de puntjes op de i, zodat jullie beiden goed voorbereid zijn op de afspraak met de klant.

Wie zijn wij?

Wij zijn PwC, ontstaan in 1849 en door verschillende fusies zijn wij nu uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Assurance, Tax en Advisory. Hier zijn we actief binnen een groot scala aan sectoren en klanten.
We hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Ons bestaansrecht en purpose is ‘building trust in society and solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible – ons leiden. Voor meer achtergrondinformatie over wie wij zijn, check onze website.

Deze functie valt binnen de praktijk Tax Reporting & Strategy en is onderdeel van het werkveld Tax. Dit is een brede praktijk met veel afwisselende werkzaamheden en projecten. Klanten kunnen bij ons terecht voor advies bij de opzet, inrichting en monitoring van hun financiële, fiscale en administratieve processen.

Wat bieden wij je?

Je carrière is wat het is: van jou. Jij beslist. Wij bieden je de kansen voor een uitdagende baan die ertoe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Vertrouwen opbouwen in de samenleving en bijdragen aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarnaast word je intensief gecoacht en is er ruimte voor je eigen ambitie en persoonlijke keuzes. Wij bieden toegang tot een wereldwijd netwerk waarin je kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals in jouw eigen gebied en andere disciplines. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gericht op jouw groei en balans tussen werk en privé. Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;
 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top-specialist;
 • Flexibel werken;
 • Teamevents;
 • De mogelijkheid om na een aantal jaar een periode in het buitenland te werken;
 • Diverse interne trainingen en afhankelijk van ervaring mogelijkheid tot externe training (Masterclass Tax Accounting & Tax Reporting Nyenrode)
 • Een koffiebar om even (met collega’s) te ontspannen;
 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Lease auto of autoregeling;
 • Laptop, iPhone;
 • 30 vakantiedagen

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Solliciteer dan meteen! Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief;
 • Cijferlijst Bachelor en Master.

Heb je vragen over deze vacature? Stuur een e-mail naar onze Talent Acquisition Specialist Laurien Elion laurien.elion@pwc.com. We zullen uiterlijk binnen twee weken reageren op jouw aanvraag.

https://www.pwc.nl/nl/carriere/studenten-starters/vacatures-zoeken/beschrijving.html?wdjobreqid=60344WD&wdcountry=NLD&wdjobsite=Global_Campus_Careers&wdisu=INT515_Adobe_DU_ISU%40pwc&utm_source=FSVU&utm_medium=Vacature&utm_campaign=Consultant%20TRS