Onze klanten leven in een wereld waarin zij geconfronteerd worden met toenemende complexe wet- en regelgeving. Overheden eisen volledige transparantie en belanghebbenden houden zich actief bezig met de strategische fiscale keuzes van een onderneming. Kortom, het belang van compliance is groter dan ooit. En daarmee is jouw belang ook groot: als consultant (in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht) help je onze klanten om op (inter)nationaal niveau te voldoen aan hun fiscale compliance.

“Als je het echt leuk vindt om jezelf vast te bijten in een fiscaal vraagstuk en je ertegen kunt dat je vaak strakke deadlines hebt, dan is dit een baan voor jou. “

Klinkt dit als een goede stap voor jouw carrière? Dan word je door PwC breed opgeleid als adviseur op het gebied van Tax Compliance & Engineering. Zo investeer je in jouw toekomst.

Wie ben jij?
Je bent op zoek naar een afwisselende baan in een dynamische omgeving. Je wilt theoretische kennis in de praktijk brengen, nieuwe kennis opdoen, jouw netwerk opbouwen en het beste uit jezelf en jouw collega’s halen. Verder:

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Tax & Technology of een andere relevante WO-opleiding (Bedrijfs-) Economie, (Technische) Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskunde mits je affiniteit hebt met het werkveld;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent goed met cijfers, analytisch sterk en bent in staat snel verbanden te leggen;
 • Je gelooft in zowel intern als extern integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;
 • Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;
 • Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;
 • Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk;
 • Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.

Hoe ziet je werk eruit?
Als Consultant Tax Compliance & Engineering bij PwC geef je (inter)nationale klanten advies over hun fiscale en financiële strategie. Je helpt ze om te anticiperen op de veranderende wet- en regelgeving en bepaalt hoe zij (fiscale) strategieën kunnen realiseren. Verder adviseer je hoe ze hun financiële, fiscale en administratieve processen kunnen optimaliseren. Met behulp van de laatste data-extractie, transformatie en visualisatie softwareoplossingen help je klanten optimaal gebruik te maken van hun financiële en tax data om zo snel mogelijk te voldoen aan de internationale rapportagevereisten. Je kunt betrokken zijn bij het opstellen van de belastingaangiften en samenstellen van de jaarrekening. Dit gebeurt in multidisciplinaire teams met verschillende expertises. Er wordt intensief samenwerkt door accountants, fiscalisten, bedrijfskundigen, en data-  en technologie specialisten.

Voorbeeld uit de praktijk:

“De directeur van een klant benadert je over de overname van zijn bedrijf. Hij wil daarom op korte termijn de vennootschapsbelastingaangifte ontvangen om te weten hoe het ervoor staat. Hoe ga je te werk?”

Als eerste vindt er overleg plaats met de klant over het plan van aanpak en de verwachte planning. Je vraagt wat ze precies willen en vertelt dan wat je daarvoor nodig hebt. Je pakt het Fiscale Data model erbij wat je eerder hebt opgesteld. Je schakelt met de collega’s van Tax Accounting. De benodigde stukken worden via tools opgevraagd en verwerkt. Soms komt het voor dat je toch nog extra stukken nodig hebt. Je laat dit weten aan de klant en vraagt ook deze stukken op. Je verwerkt alles en maakt op basis van de stukken de aangifte. Het doel is om de aangifte binnen een maand af te ronden.

‘”Ik heb een leuke dag op werk als ik lang bezig ben geweest met een ingewikkeld fiscaal vraagstuk en ik er uiteindelijk uit ben gekomen. Dit kan alleen zijn gelukt, maar ook in samenwerking met anderen.”

Wie zijn wij?

Wij zijn PwC, ontstaan in 1849 en door verschillende fusies zijn wij nu uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Assurance, Tax en Advisory. Hier zijn we actief binnen een groot scala aan sectoren en klanten.
We hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Ons bestaansrecht en purpose is ‘building trust in society and solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible – ons leiden. Voor meer achtergrondinformatie over wie wij zijn, check onze website.

Deze functie valt binnen de praktijk Tax Reporting & Strategy en is onderdeel van het werkveld Tax. Dit is een brede praktijk met veel afwisselende werkzaamheden en projecten. Klanten kunnen bij ons terecht voor advies bij de opzet, inrichting en monitoring van hun financiële, fiscale en administratieve processen.

Wat bieden wij je?

Je carrière is wat het is: van jou. Jij beslist. Wij bieden je de kansen voor een uitdagende baan die ertoe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Vertrouwen opbouwen in de samenleving en bijdragen aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarnaast word je intensief gecoacht en is er ruimte voor je eigen ambitie en persoonlijke keuzes. Wij bieden toegang tot een wereldwijd netwerk waarin je kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals in jouw eigen gebied en andere disciplines. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gericht op jouw groei en balans tussen werk en privé. Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;
 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top-specialist;
 • Flexibel werken;
 • Teamevents;
 • De mogelijkheid om na een aantal jaar een periode in het buitenland te werken;
 • Veel trainingen, zowel gericht op soft skills als vakinhoudelijk;
 • Een koffiebar om even (met collega’s) te ontspannen;
 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Lease auto of autoregeling;
 • Laptop, iPhone;
 • 30 vakantiedagen

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Solliciteer dan meteen! Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief;
 • Cijferlijst Bachelor en Master.

Heb je vragen over deze vacature? Stuur een e-mail naar onze Talent Acquisition Specialist Laurien Elion: laurien.elion@pwc.com. We zullen uiterlijk binnen twee weken reageren op jouw aanvraag.

https://www.pwc.nl/nl/carriere/studenten-starters/vacatures-zoeken/beschrijving.html?wdjobreqid=107940WD&wdcountry=NLD&wdjobsite=Global_Campus_Careers&wdisu=INT515_Adobe_DU_ISU%40pwc&utm_source=FSVU&utm_medium=Vacature&utm_campaign=Consultant%20TRS