Het Tax Career Event is het paradepaardje van de vereniging. Het jaarlijks terugkerend evenement is voor onze leden dé mogelijkheid om kennis te maken met een verscheidenheid aan kantoren en om een potentiële stageplek/werkstudentschap of startersfunctie in de wacht te slepen. Met het Tax Career Event brengen wij als Fiscale Studievereniging aan de Vrije Universiteit onze masterstudenten Fiscaal Recht op een laagdrempelige wijze in aanraking met potentiële werkgevers. Door middel van inspirerende sprekers en interessante workshops worden de leden op de hoogte gehouden van de laatste fiscale ontwikkelingen. Daarnaast hebben de leden gedurende de workshops en persoonlijke gesprekken uitgebreid de mogelijkheid om potentiele werkgevers te laten zien wat zij in huis hebben. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de studenten aan het einde van de dag een goed beeld hebben van de deelnemende kantoren en vice versa.

Aanmelden via:

https://fsvu.nl/aanmelden-tax-career-event.

Op vrijdag 1 maart 2019 vond het jaarlijkse Tax Career Event plaats. Na maanden voorbereiding vond het FSVU Tax Career Event plaats in Hotel Arena te Amsterdam. Deze dag was bedoeld om een brug te slaan tussen de studenten en de fiscale kantoren en de belastingdienst. Oriënteren, proeven van de sferen en contact leggen met een toekomstige werkgever was het uitgangspunt.

De dag begon met een interessante lezing van Sylvester Schenk van het RB. Vele fiscale master studenten hadden nog nooit over de MKB-sector nagedacht. De heer Schenk benadrukte dat er voor de fiscale masterstudenten ook hier grote kansen liggen en juist hele interessante fiscale kwesties, waarbij het directe contact met cliënten en het zichtbare effect van fiscale adviezen op de voorgrond kunnen komen te staan. Waar het die dag begon met studenten die vooral geïnteresseerd waren in de grotere kantoren, waren er ook studenten die na de lezing aangaven eens een kijkje te nemen bij de MKB-kantoren.

Vervolgens volgende een lezing van de heer Rob Kamphuis van Ernst en Young. Hij vertelde ons meer over de digitalisering op verschillende fiscale gebieden. Wat is hetgeen dat waar wij straks of nu al minder omkijk naar hebben? Wat is de toekomst? Aan de hand van een interessante casus liet hij ons zien dat het erg interessant kan zijn om je fiscale kennis te combineren met digitale kennis. Het kan de fiscalist aanzienlijk veel werk en tijd schelen en wellicht tot betere adviezen leiden.

Na een korte pauze begon het middagprogramma dat bestond uit workshops van de verschillende kantoren en één op één gesprekken met verschillende kantoren. Elk kantoor had haar workshop op eigen wijze ingericht. Meijburg had een leuk bordspel meegenomen en EY had een leuke vragenquiz georganiseerd met fiscalisten die vertelde over hun ervaring tot nu toe bij het bedrijf. Zo kwamen de studenten interactief van alles te weten over de verschillende kantoren en hebben de studenten op een leuke wijze contact kunnen leggen. De één op één gesprekken waren korte kennismakingsgesprekken met de recruiters van de bedrijven waarbij gekeken werd of er een match was met de kandidaat en het betreffende kantoor. Naast al deze interessante activiteiten heeft de Tax Career commissie erop gezien dat onze leden goed werden verzorgd. Zo is er in de middag een uitgebreide driegangen lunch verzorgd om het energie-level op peil te houden.

Na het urenlang kennismaken tussen de studenten en de kantoren zat de dorst er bij iedereen goed in. Echter was er nog een laatste lezing van de Network King Charles Ruffolo alvorens de borrel kon beginnen. Hij wist met zijn interessante en leuke lezing over networking desondanks de dorst alle de aandacht van de aanwezigen te winnen! Zowel student als recruiter leerde weer wat meer over netwerken. Thank u, Network King!

Met trots kunnen wij het een zéér geslaagd event noemen! Een dag die voor herhaling vatbaar is! Ook hebben wij reeds links en rechts mogen vernemen dat er dankzij deze dag verschillende studenten aan de slag zijn gegaan als werkstudent. Wij wensen deze studenten veel succes met hun nieuwe uitdaging!!

Op 2 maart 2018 vond het jaarlijkse Tax Career Event plaats. In winterse temperaturen kwamen studenten en kantoren bij elkaar in Hotel Arena te Amsterdam.

Na het gebruikelijke ‘koffie of thee?’-ontvangstmoment en de eerste kennismakingen ging het evenement van start met een presentatie van Pieter Asjes. De heer Asjes – gespecialiseerd in fiscaliteit in de voetbalwereld – heeft zijn luisteraars uitgelegd hoe sommige voetbalsterren hun trucs niet tot het voetbalveld beperken, maar ook in de fiscaliteit de grens opzoeken. Met dank aan deze prestentatie konden de studenten met een hernieuwde fiscale passie zich storten op de eerste workshops van de aanwezige kantoren.

Terwijl de aanwezige kantoren in individuele ruimtes alles uit de kast haalden om de aanwezige studenten te intrigeren tijdens workshops, werd de serre ingericht voor individuele gesprekken tussen studenten en kantoren. Omringd door glas en het prachtige uitzicht van het Oosterpark startte de kantoren aan hun speeddatesessie met de zelfgekozen topstudenten.

Na de eerste uren mochten de studenten en kantoren bijkomen in de historische kapel van Hotel Arena en werden zij verwend met een driegangenlunch, met bij elke gang nieuwe tafelgenoten. Na deze netwerk-stoelendans kon iedereen met gevulde maag zich weer focussen op een nieuwe ronde workshops en gesprekken.

De dag werd afgesloten stijladvies van kledingexpert Bas Hessels. Hij nam de studenten kort mee in the do’s and don’t-s in het bedrijfsleven. De fiscale studenten scoorden volgens Bas een zekere voldoende en de LinkedIn fotosessie kon zonder kledingblunders beginnen. Er werden professionele foto’s gemaakt door fotograaf Mika Kraft. De stropdassen en de hoge hakken gingen uit en de studenten en kantoren sloten de dag af met een welverdiend drankje.

Tax Career Event 2018

Geplaatst door FSVU – Fiscale Studievereniging Vrije Universiteit op Woensdag 28 maart 2018

Op 4 april 2017 vond het Tax Career Event plaats. Het Tax Career Event werd in een geheel nieuw jasje gestoken, namelijk het Tax Career Event | Nyenrode Edition. Met de bus kwamen de leden aan in Breukelen. Na een stevige wandeling door de sprookjesachtige omgeving werden de leden ontvangen met koffie en thee.

De dag ging van start met een presentatie van Tom Berkhout. De heer Berkhout – gespecialiseerd in vastgoed en hoogleraar aan de Nyenrode Universiteit- toetste de fiscale kennis door een interactieve quiz. Met hernieuwde fiscale passie stortten de studenten zich op de eerste workshops van de aanwezige kantoren.

Terwijl de aanwezige kantoren in individuele ruimtes alles uit de kast haalden om de aanwezige studenten te intrigeren tijdens workshops, begonnen andere kantoren aan de persoonlijke gesprekken met onze topstudenten.

Na een korte pauze waar de studenten konden bijkomen onder het genot van een kopje koffie en gebak, was het tijd voor de tweede ronde workshops en gesprekken. Nadat studenten professionele foto’s lieten maken in de groene omgeving was het tijd voor de borrel.

Na de borrel konden de studenten en kantoren aanschuiven voor een driegangendiner. Na elke gang klonk er een bel en wisselden de studenten van tafel. De dag werd afgesloten met een dankwoord van de TCE-commissie.

4 april 2017

Geplaatst door FSVU – Fiscale Studievereniging Vrije Universiteit op Maandag 10 april 2017